Particulier
Zakelijk

Dakisolatie

Een dak zonder isolatie? Het is één van de grootste energieverspillers. Met goede isolatie van uw dak of zolder bespaart u jaarlijks honderden euro’s aan stookkosten. Bovendien gaat uw wooncomfort er flink op vooruit.

Besparen met dakisolatie

30% van de warmte in uw woning gaat verloren via het dak. Dakisolatie levert dan ook al snel een goed rendement op. Bovendien wordt de zolder, met een goed geïsoleerd dak, veel meer dan alleen een bergruimte. Zo kunt u op de zolder een extra slaapkamer of een werkkamer maken. Dakisolatie zorgt op deze manier ook voor een waardestijging van uw huis.

Schuindak isoleren

Schuindakisolatie wordt ook wel de warm dak-methode genoemd. Wanneer de buitenzijde wordt geïsoleerd, wordt namelijk de hele dakconstructie beschermd tegen vocht en kou. Voor de isolatie van de binnenzijde van het dak gebruiken wij speciaal afgewerkte isolatieplaten met een perfect isolatievermogen voor een nette en strakke afwerking.

Plat dak isoleren

Het isoleren van een plat dak kan gedaan worden via de binnenzijde en de buitenzijde van een woning. Via de binnenzijde kan er isolatiemateriaal worden aangebracht op de dakconstructie. Daarnaast kan er ook isolatiemateriaal direct op de constructie worden aangebracht, om het vervolgens af te dekken met dakbedekking. Bovendien kan er vanaf de buitenzijde isolatiemateriaal op de dakbedekking worden aangebracht.

Zo werkt het

Er zijn diverse technieken om bestaande dakconstructies goed te isoleren. Welke het best geschikt is voor uw specifieke situatie hangt af van het soort dak. Gaat het om isolatie van een plat, schuin of hellend dak? Is het verstandig om het dakbeschot te isoleren? Ook is het afhankelijk van eventueel reeds uitgevoerde isolatiemaatregelen. Zo kunnen we uw zolder van binnenuit isoleren of na-isoleren door isolatiemateriaal aan te brengen tegen het dakbeschot of de dakspouw, en in de ruimte tussen de dakpannen en het dakbeschot. Soms is het ook mogelijk om niet het dak, maar de ruimte tussen de bovenste verdieping en het dak zelf te isoleren.

Vrijblijvende Offerte