Particulier
Zakelijk

De vele voordelen van de verduurzamingshypotheek

Nieuwe woning gekocht en benieuwd wat verduurzaming voor u kan betekenen? Wij helpen u graag met het ontdekken van de vele voordelen! Van zonnepanelen tot isolatie en van warmtepompen tot uw nieuwe energielabel: ontgrendel de mogelijkheden voor duurzame upgrades en maak vandaag nog uw groene dromen waar. En bij Bespaaropjehuis regelt u alles op dezelfde plek.

5 redenen om uw (nieuwe) woning te verduurzamen

5

De waarde van uw woning stijgt;

5

Uw wooncomfort neemt toe;

5

Uw energiekosten dalen;

5

U komt in aanmerking voor aantrekkelijke subsidies en voordelen;

5

U draagt een belangrijk steentje bij aan een klimaatneutraal Nederland per 2050;

Alle duurzame maatregelen onder één dak

De experts van Bespaaropjehuis helpen u graag aan een duurzame(re) toekomst met de volgende maatregelen

Hoe werkt een verduurzamingshypotheek?

Een verduurzamingshypotheek is een innovatieve oplossing die huiseigenaren in staat stelt om hun woningen te transformeren tot milieuvriendelijke en energiezuinige huizen. Met deze hypotheek kunnen kosten voor diverse energiebesparende maatregelen, zoals zonnepanelen, isolatie, warmtepompen en andere duurzame upgrades, worden gefinancierd. Het uiteindelijke doel van een verduurzamingshypotheek is om de woning energiezuiniger te maken en daarmee de ecologische voetafdruk te verkleinen, terwijl tegelijkertijd wordt bijgedragen aan een duurzamere leefomgeving.

Banken en financiële instellingen spelen een cruciale rol in dit proces door speciale leningen aan te bieden met gunstige voorwaarden en rentetarieven. Deze leningen zijn specifiek ontworpen om duurzaamheidsinvesteringen te stimuleren en huiseigenaren aan te moedigen om te investeren in energiebesparende maatregelen. Het idee is dat de besparingen op energiekosten uiteindelijk de extra hypotheeklasten zullen compenseren, waardoor huiseigenaren niet alleen profiteren van een energiezuinig huis, maar ook financieel voordeel behalen op de lange termijn.

Kortom, een verduurzamingshypotheek biedt een win-winsituatie voor zowel huiseigenaren als het milieu. Het stelt huiseigenaren in staat om hun woningen te verbeteren en te verduurzamen, terwijl ze tegelijkertijd kunnen profiteren van financiële voordelen en bijdragen aan een schonere en groenere toekomst.

Verduurzamingshypotheek afsluiten?

Je huis verduurzamen kan eenvoudig via je hypotheek. Wanneer je geen spaargeld hebt of liever niet al je spaargeld in je huis steekt, zijn er verschillende financieringsmogelijkheden beschikbaar. Een van deze opties is het aanvragen van een extra hypotheeklening voor het verduurzamen van je woning. Volgens de regels mag je onder bepaalde voorwaarden tot 6% extra lenen bovenop de waarde van je huis. De rente van deze extra hypotheeklening is fiscaal aftrekbaar, wat een extra voordeel kan opleveren bij je belastingaangifte.

Om in aanmerking te komen voor deze extra lening, moet je gezinsinkomen minstens €33.000 bruto per jaar bedragen. Daarnaast ben je verplicht om het extra geleende geld te besteden aan energiebesparende maatregelen, zoals vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, zonnepanelen, en meer. Het bedrag van de extra lening wordt gestort in een bouw- of duurzaamheidsdepot, waaruit je de kosten voor de energiebesparende maatregelen kunt betalen.

Blijft er na de verduurzaming nog geld over in het depot, dan kun je dit gebruiken om extra af te lossen op je hypotheek. Voor huiseigenaren die nog niet precies weten welke maatregelen ze willen nemen, kan het Energiebespaarbudget een interessante optie zijn. Met deze budgetvriendelijke mogelijkheid hoef je namelijk niet van tevoren te bepalen welke stappen je precies gaat nemen voor de verduurzaming van je huis en hoeveel geld je daarvoor nodig hebt. Dit kan vooral handig zijn voor huiseigenaren met een hypotheek met Nationale Hypotheekgarantie (NHG). Sommige banken bieden het Energiebespaarbudget zelfs aan zonder dat je een NHG-hypotheek hebt.

Als (nieuwe) huiseigenaar is het verduurzamen van de woning eén van de beste stappen die u kunt nemen, zowel voor uw eigen portemonnee als voor het milieu. Dankzij de gunstige regelingen in Nederland profiteert u hier als woningeigenaar direct van zonder dat u eigen spaargeld hoeft te gebruiken.

Jorn Huiskamp

Adviseur Verduurzaming

Welk bedrag kan ik krijgen om te verduurzamen?

Bent u zich aan het oriënteren op een nieuwe hypotheek of staat u op het punt een huis te kopen? Het nemen van energiebesparende maatregelen kan u helpen een hogere hypotheek te verkrijgen en tegelijkertijd bij te dragen aan een duurzamere toekomst. De hoeveelheid extra financiering die u kunt ontvangen, is afhankelijk van het energielabel van uw woning.

De voordelen van energiebesparende maatregelen zijn divers: Zo verlaagt u niet enkel uw energiekosten, maar het stelt u ook in staat om een grotere lening af te sluiten om uw woning te verduurzamen. Het bedrag dat u extra kunt lenen, varieert op basis van het energielabel van uw huis:

  • € 20.000 voor woningen met energielabel E, F en G
  • € 15.000 voor woningen met energielabel C en D
  • € 10.000 voor woningen met energielabel A+++, A++, A+, A en B
Bedrag verduurzamingshypotheek

Verduurzamen als nieuwe huiseigenaar?
Een duidelijk stappenplan.

Kennismaking & Advies

Tijdens een eerste adviesgesprek met een van onze adviseurs maken we kennis met u, en uw unieke situatie. Op basis hiervan geven wij een eerste advies.

Een voorstel op maat

U ontvangt van ons een voorstel op maat voor de door u gekozen maatregelen. Uiteraard bespreken wij dit voorstel met u zodat we al uw vragen kunnen beantwoorden.

Planning

Na het bevestigen van de overeenkomst plannen we samen met u de werkzaamheden in. Wij nemen hier uiteraard het voortouw in en begeleiden u waar nodig.

Uitvoer

Op basis van de gemaakte planning gaan we aan de slag. Lopen we tegen uitdagingen aan? Dankzij een vast contact schakelt u snel met ons en gaat het werk gewoon door.

Oplevering

Nadat de werkzaamheden zijn afgerond zullen wij het project opleveren. We laten u graag zien wat we gedaan hebben en geven waar nodig tekst en uitleg.

Evaluatie en onderhoud

Indien gewenst evalueren we het verloop van het project samen met u. Ook is het mogelijk om afspraken te maken over onderhoud.

Ruimschoots ervaring met VVE Verduurzamen

Vanuit Bespaaropjehuis hebben wij jaren aan ervaring met het verduurzamen van VVE’s. En dat merk je. Onze adviseurs hebben een pragmatische aanpak en kunnen snel schakelen. En omdat wij alle verduurzamingsmaatregelen vanuit één plek kunnen aanbieden zetten we snel, samen met u, de gewenste duurzame stappen.

Meer hypotheekruimte voor verduurzaming, alleenstaanden en studenten
Rijksoverheid artikel
Bijna alle huiseigenaren kunnen verduurzaming eigen woning financieren met spaargeld of lening
DNB logo
Verduurzaming woning biedt starters meer kansen op woningmarkt
ASR logo
Duurzaam wonen loont in 2024!
Van der krabben hypotheek
Salderingsregeling voor zonnepanelen wordt komende jaren niet afgebouwd
nu.nl logo

Powered bij LeefEnergieBewust

Bespaaropjehuis is een initiatief van de groep LeefEnergieBewust. Samen bieden we in heel het land duurzame oplossingen aan, variërend van zonnepanelen tot isolatiematerialen en laadpalen voor elektrische voertuigen. Wat ons onderscheidt, is onze persoonlijke benadering en op maat gemaakt advies. Dankzij onze lokale vestigingen zijn we altijd dicht bij u in de buurt, wat ook weer gunstig is voor het milieu. Met meer dan 25 jaar gecombineerde ervaring verduurzamen we jaarlijks meer dan 20.000 woningen, en we zijn trots om door verschillende gemeenten gekozen te zijn als voorkeursleverancier.

De volgende bedrijven maken deel uit van LeefEnergieBewust:

LeefEnergieBewust Logo