Particulier
Zakelijk

Een duurzame VVE; goed voor Eigenaar en Bewoner

Verduurzaming, u leest en hoort het overal en ook binnen de wereld van VVE komt het steeds hoger op de agenda te staan. Een goede ontwikkeling, en wij zijn hier om u verder te helpen. Bij ons vindt u alles onder hetzelfde (groene) dak. Van isolatie tot zonnepanelen, en van eerste adviesgesprek tot nieuwe energielabel. Benieuwd wat wij voor uw VVE kunnen betekenen? Plan vandaag nog een afspraak in!

5 redenen om als VVE te verduurzamen

5

De waarde van de objecten stijgt;

5

Het wooncomfort van de bewoners neemt toe;

5

Uw energiekosten dalen;

5

U voldoet gemakkelijker aan toekomstige wetten- en eisen op het gebied van duurzaamheid;

5

U draagt een belangrijk steentje bij aan een klimaatneutraal Nederland per 2050;

Alle duurzame maatregelen onder één dak

De experts van Bespaaropjehuis helpen uw VVE graag aan een duurzame(re) toekomst met de volgende maatregelen

Profiteer als VVE van diverse subsidies op verduurzaming

SVVE Subsidie

Wist u dat er diverse subsidies beschikbaar zijn om VvE’s te ondersteunen bij het nemen van stappen richting verduurzaming? Als VvE heeft u de mogelijkheid om gebruik te maken van verschillende financiële stimuleringsmaatregelen die worden aangeboden door de overheid en andere instanties. Een van de meest bekende subsidies voor VvE’s is de Subsidieregeling Verduurzaming VvE’s (SVVE), die specifiek is ontworpen om collectieve verduurzamingsinitiatieven aan te moedigen en te ondersteunen.

Met de SVVE kunnen VvE’s subsidie aanvragen voor diverse aspecten van het verduurzamingsproces. Dit omvat niet alleen financiële ondersteuning voor het uitvoeren van onderzoek naar geschikte verduurzamingsmaatregelen, maar ook voor de daadwerkelijke implementatie van deze maatregelen. Of het nu gaat om het installeren van zonnepanelen, het verbeteren van isolatie, het vervangen van verouderde verwarmings- en ventilatiesystemen, of het plaatsen van oplaadpunten voor elektrische voertuigen, de SVVE biedt een scala aan mogelijkheden om de verduurzaming van uw VvE te bevorderen.

Door deze subsidies te benutten, dragen VvE’s niet alleen bij aan een schonere wereld en besparen ze op energiekosten op lange termijn. 

VVE-Energiebespaarlening

Een ander waardevol instrument voor VvE’s die willen investeren in verduurzaming is de VvE-Energiebespaarlening. Deze lening stelt VvE’s in staat om tegen gunstige voorwaarden financiële middelen te verkrijgen voor het uitvoeren van energiebesparende en verduurzamingsmaatregelen. Met de VvE-Energiebespaarlening kunnen VvE’s bijvoorbeeld geld lenen voor het plaatsen van energiezuinige installaties, het uitvoeren van gevel- en dakisolatie, of het implementeren van andere energiebesparende technologieën.

Het mooie van deze subsidies en leningen is dat ze VvE’s de mogelijkheid bieden om te investeren in verduurzaming zonder dat dit direct grote financiële lasten met zich meebrengt. Door gebruik te maken van deze financiële stimuleringsmaatregelen kunnen VvE’s niet alleen bijdragen aan een duurzamere leefomgeving, maar ook profiteren van lagere energiekosten en een verhoogde waarde van hun vastgoed.

Kortom, als VvE loont het zeker de moeite om de mogelijkheden voor subsidies en leningen op het gebied van verduurzaming te verkennen. Niet alleen draagt u bij aan een groenere toekomst, maar u plukt er ook direct de vruchten van in termen van kostenbesparing en waardevermeerdering van uw vastgoed.

In mijn rol als Adviseur Isolatie voor VVE’s merk ik een groeiende behoefte aan duidelijke informatie te midden van een steeds uitbreidende markt en aanbod. Het is van essentieel belang om eerst een helder advies te geven voordat we over kosten praten, omdat we streven naar duurzame oplossingen op de lange termijn.

Isolatie biedt VVE’s talrijke voordelen, zoals lagere energiekosten door verminderd warmteverlies, een comfortabeler binnenklimaat voor bewoners, verlengde levensduur van gebouwen en installaties, verhoogde waarde van het vastgoed en een verminderde ecologische voetafdruk door een lagere energievraag. Met isolatie investeren VVE’s zo niet alleen in het welzijn van hun bewoners, maar ook in een duurzamere toekomst.

Arthur Rouwenhorst
VVE Adviseur – Isolatie

T: 06 14800145
E: arthur.rouwenhorst@leefenergiebewust.nl

Verduurzamen als VVE?
Een duidelijk stappenplan.

Kennismaking & Advies

Tijdens een eerste adviesgesprek met een van onze VVE-adviseurs maken we kennis met u, en uw unieke situatie. Op basis hiervan geven wij een eerste advies.

Een voorstel op maat

U ontvangt van ons een voorstel op maat voor de door u gekozen maatregelen. Uiteraard bespreken wij dit voorstel met u zodat we al uw vragen kunnen beantwoorden.

Planning

Na het bevestigen van de overeenkomst plannen we samen met u en andere stakeholders de werkzaamheden in. Wij nemen hier uiteraard het voortouw in en begeleiden u waar nodig.

Uitvoer

Op basis van de gemaakte planning gaan we aan de slag. Lopen we tegen uitdagingen aan? Dankzij een vast contact schakelt u snel met ons en gaat het werk gewoon door.

Oplevering

Nadat de werkzaamheden zijn afgerond zullen wij het project opleveren. We laten u graag zien wat we gedaan hebben en geven waar nodig tekst en uitleg.

Evaluatie en onderhoud

Indien gewenst evalueren we het verloop van het project samen met u. Ook is het mogelijk om afspraken te maken over onderhoud.

Ruimschoots ervaring met VVE Verduurzamen

Vanuit Bespaaropjehuis hebben wij jaren aan ervaring met het verduurzamen van VVE’s. En dat merk je. Onze adviseurs hebben een pragmatische aanpak en kunnen snel schakelen. En omdat wij alle verduurzamingsmaatregelen vanuit één plek kunnen aanbieden zetten we snel, samen met u, de gewenste duurzame stappen.

VVE-Project Beekbergen

De volgende duurzame stappen zijn genomen:
✓ Een uitgebreid onderzoek gedaan naar de beste aanpak
✓ A-kwaliteit zonnepanelen aangelegd, compleet met omvormers
✓ Een onderhoudscontract afgesloten

VVE-Project Ugchelen

De volgende duurzame stappen zijn genomen:
✓ In samenwerking met VVE beste aanpak bepaald
✓ A-kwaliteit zonnepanelen aangelegd, compleet met omvormers
✓ Een onderhoudscontract afgesloten

Powered bij LeefEnergieBewust

Bespaaropjehuis is een initiatief van de groep LeefEnergieBewust. Samen bieden we in heel het land duurzame oplossingen aan, variërend van zonnepanelen tot isolatiematerialen en laadpalen voor elektrische voertuigen. Wat ons onderscheidt, is onze persoonlijke benadering en op maat gemaakt advies. Dankzij onze lokale vestigingen zijn we altijd dicht bij u in de buurt, wat ook weer gunstig is voor het milieu. Met meer dan 25 jaar gecombineerde ervaring verduurzamen we jaarlijks meer dan 20.000 woningen, en we zijn trots om door verschillende gemeenten gekozen te zijn als voorkeursleverancier.

De volgende bedrijven maken deel uit van LeefEnergieBewust:

LeefEnergieBewust Logo