Particulier
Zakelijk

Bespaar op uw gaskosten met airconditioning

Uw gasverbruik verminderen en toch uw wooncomfort verhogen? Dat kan heel simpel. Hoe? Door uw woning te verwarmen via een airco.

Goedkoop uw gasverbruik omlaag

Wilt u besparen op gas? Dan doet u dat het snelste door uw woning efficiënter te verwarmen. Ongeveer 75% van het totale gasverbruik gaat namelijk naar de verwarming. Door een airconditioner te gebruiken als verwarming, verwarmt u uw huis met elektriciteit. Hierdoor gebruikt uw cv minder gas om de ruimte te verwarmen of kunt u volstaan met een minder grote warmtepomp. Natuurlijk gebruikt u wel extra stroom. Toch is het gebruik van een airco, kijkend naar de huidige energieprijzen, nog steeds aanzienlijk goedkoper dan verwarmen met gas.

De voordelen van verwarmen met een airco

Zuiniger dan een cv-ketel
Waar een hr-cv-ketel een rendement heeft van 100%, biedt een airco u een rendement van ongeveer 400%. En hoewel een airco meer stroom verbruikt, is deze onder aan de streep goedkoper in het totale energieverbruik dan een cv-ketel.

Ruimtes zijn snel warm
Wanneer u een ruimte verwarmt met een airco is deze sneller warm dan wanneer u hiervoor een radiator of vloerverwarming gebruikt.

U ademt schonere lucht in
Bijna alle airco’s zijn tegenwoordig uitgerust met filters om pollen, vet, stof en bacteriën uit de lucht te filteren. De inzet van een airco zorgt dus voor schonere lucht in uw woning. Ideaal dus ook voor mensen die last hebben van allergieën.

Beter voor het milieu
Een airco werkt op stroom en is daardoor milieuvriendelijker dan een cv-ketel die op gas werkt. Zeker wanneer u groene stroom gebruikt of zonnepanelen heeft.

Ook in de zomer nuttig
Met een airconditioner kunt u natuurlijk ook koelen. Fijn tijdens de warme zomerdagen.

Vrijblijvende offerte

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 2

Hidden
Maak een keuze*
Voor welke onderdelen wilt u een offerte ontvangen*

Meer weten?

 Heeft u vragen of opmerkingen? Wij helpen u graag verder.