Particulier
Zakelijk

Hoe energiezuinig is uw locatie?

Bent u bijvoorbeeld als ondernemer van plan uw bedrijfspand te verkopen of te verhuren? Of wilt u weten welk Energielabel uw VvE-complex of nieuwbouwwoningen nu hebben, én na energiebesparende maatregelen kunnen hebben? Wij helpen u graag.

Wat is een Energielabel?

Een Energielabel laat zien hoe goed een woning of pand geïsoleerd is. Wanneer u een locatie gaat verkopen of verhuren, bent u sinds 2008 verplicht om een Energielabel te hebben. Hierbij is A++++ het energiezuinigste label, en G het minst zuinige.

Waarom is het nodig?

Er zijn meerdere momenten waarop een Energielabel handig of verplicht is:

  1. U wilt uw pand, woningen of complex verkopen of verhuren.
  2. U neemt, of overweegt, energiebesparende maatregelen en wilt weten wat het effect daarvan is op uw Energielabel.
  3. U wilt graag lagere hypotheeklasten: sommige banken bieden gunstigere voorwaarden voor panden met een beter Energielabel.

Hoe regelt u het?

Dat is heel simpel: via ons. Een van onze gecertificeerde EPA-adviseurs komt dan bij u langs en kijkt naar de huidige isolatie en de aanwezige apparatuur voor verwarming, ventilatie of koeling. Op basis van een officiële berekening ontvangt u het huidige Energielabel. Daarnaast kunnen wij ook in kaart brengen welke energiebesparende maatregelen u kunt nemen om tot een hoger label te komen.

Meer weten?

 Heeft u vragen of opmerkingen? Wij helpen u graag verder.