Particulier
Zakelijk

Bewaar uw zonnestroom voor later

Soms wekt u met uw zonnepanelen meer energie op dan u verbruikt. Door aan uw zonnepanelen een thuisbatterij (thuisaccu) te koppelen, slaat u opgewekte stroom die u op dat moment niet nodig heeft op voor later. Handig!

Uw eigen zonne-energie thuis opslaan

De vergoeding die u ontvangt voor teruggeleverde stroom wordt elk jaar minder, waardoor het interessanter wordt om uw opgewekte stroom zoveel mogelijk zelf in huis te verbruiken. Dat kunt u bereiken door batterijen aan te schaffen waar u de stroom tijdelijk in opslaat. Met een thuisbatterij of thuisaccu kunt u te veel opgewekte zonnestroom opslaan voor gebruik op een later moment. Dankzij uw thuisaccu corrigeert u de onbalans tussen dag en nacht of tussen een zonnige en een bewolkte dag. Zo’n accu hangt meestal aan de muur en plaatst u bijvoorbeeld in de kelder, carport of schuur. Het formaat en gewicht is over het algemeen vergelijkbaar met een cv-ketel.

De voordelen van een thuisbatterij

Optimaal gebruik van uw zonnepanelen
Als u zonnepanelen heeft dan wilt u hier natuurlijk zo optimaal mogelijk gebruik van maken; dat kan met een thuisbatterij. Hiermee kunt u zeker 75% van de ongebruikte energie opslaan en gebruiken. Zonder een thuisbatterij gebruikt u slechts 30%.

Kosten besparen
Met een thuisbatterij kunt u uw energiekosten verlagen. Door meer van uw eigen stroomproductie in te zetten, gebruikt u minder energie van het net. Het resultaat? Een lagere energierekening van de energieleverancier.  

Onafhankelijkheid
Een van de grootste voordelen van de thuisbatterij is dat u minder afhankelijk bent van een energieleverancier en voor een groot deel zelfvoorzienend bent. Wanneer de zonnepanelen tijdens de avond- en nachturen geen energie produceren, gebruikt u uw thuisbatterij en hoeft u geen gebruik te maken van energie van het net.

Dynamisch energiecontract
Vanaf 2025 gaat de salderingsregeling afgebouwd worden. Hierdoor is het verstandig om nu al te beginnen met het opslaan van uw eigen energie om deze later zelf te kunnen gebruiken. Heeft u een dynamisch energiecontract of twijfelt u hierover? Met een thuisbatterij maakt u optimaal gebruik van de voordelen van een dergelijk contract. 

 

Vrijblijvende offerte

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 2

Hidden
Maak een keuze*
Voor welke onderdelen wilt u een offerte ontvangen*

Enphase – Thuisbatterij 3T

✓ Capaciteit 3,5 kWh
✓ Inclusief installatie & wandmontage
✓ 15 jaar productgarantie

 

€4.799,- incl. Btw

Enphase – Thuisbatterij 7T

✓ Capaciteit 7 kWh
✓ Inclusief installatie & wandmontage
✓ 15 jaar productgarantie

 

€7.450,- incl. Btw

Enphase – Thuisbatterij 10T

✓ Capaciteit 10,5 kWh
✓ Inclusief installatie & wandmontage
✓ 15 jaar productgarantie

 

€9.975,- incl. Btw

Meer weten?

 Heeft u vragen of opmerkingen? Wij helpen u graag verder.