Particulier
Zakelijk

Vloerisolatie

Vloerisolatie is een zeer rendabele isolatiemaatregel. Een warmere vloer geeft u extra comfort én u hoeft minder te stoken. Voor het isoleren van de vloer zijn verschillende methodes.

Besparen met vloerisolatie

Niets zo vervelend als een koude vloer! En hoewel warme sokken en een dik tapijt soms lijken te helpen, is het warmteverlies er niet minder door. Isolatie van uw vloer is daarom een niet te onderschatten onderdeel van het totale isolatiepakket van uw woning. Het isoleert uw woning letterlijk en figuurlijk van de meestal vrij vochtige kruipruimte. Vloerisolatie is dan ook een zeer rendabele isolatiemaatregel; het levert een besparing op uw energieverbruik op tot 12%.

De voordelen

 • Geen koude voeten meer 
  Veel kou komt binnen via de vloer van uw woning. Door isolatie onder de vloer houdt uw huis aanzienlijk meer warmte vast en verdwijnt er geen kou meer via de onderste laag van uw woning. Dit zorgt voor een hogere temperatuur van zowel de vloer, als van de gehele woning. U heeft dus geen verdere vloerverwarming meer nodig!
 • Energiebesparing en een beter milieu door kruipruimte-isolatie
  Het isoleren van de vloer gaat warmteverlies tegen. Hierdoor wordt uw energierekening aanzienlijk verlaagd. Ook heeft het verminderde energieverbruik positieve invloed op het milieu.
 • Geldbesparing en een korte terugverdientijd van de kosten
   Doordat de energiekosten verlagen, bespaart u jaarlijks veel geld. Hierdoor heeft u de kosten van de isolatie al snel terugverdiend.
 • De kruipruimte toegankelijk houden, is meestal geen probleem
  De ruimte onder de vloer wordt maar gedeeltelijk opgevuld, tegen de onderkant van het vloeroppervlak.
 • De vochtigheid binnen neemt sterk af
  Een groot voordeel van vloer- en bodemisolatie is dat de luchtvochtigheid in uw woning of bedrijfspand sterk afneemt. Hierdoor heeft u minder last van schimmel, huisstofmijt en zilvervisjes.
 • Investering in de toekomst 
  Dankzij de besparingen die worden bereikt, is vloerisolatie een goede investering. U verdient de kosten al snel terug. Daarnaast stijgt de waarde van uw woning of het bedrijfspand.
 • Goed voor de gezondheid
  Vloer- en bodemisolatie verminderen beide vocht en kou in uw woning of op uw werkplek. Hierdoor zal ziekte in sommige gevallen worden voorkomen. Daarnaast werkt isolatiemateriaal brandwerend en dus maakt het uw woning veiliger.

Zo werkt het

Vloerisolatie is een vorm van isolatie waarbij isolatiemateriaal wordt aangebracht onder uw vloer. Isolatie onder de vloer is mogelijk bij betonnen, houten, stenen en laminaatvloeren, mits er zich een kruipruimte onder uw vloer bevindt met een hoogte van minimaal 50 cm. Vloerisolatie kunnen wij met diverse systemen aanbrengen. De uiteindelijke keuze is afhankelijk van de hoogte, de vochtigheid, en de aanwezigheid van hout of beton. Is uw kruipruimte lager dan 50 cm? Dan is bodemisolatie vaak de beste oplossing.

Ook voor u!

In vrijwel alle woningen is isolatie van de vloeren mogelijk. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden, besparing en kosten van vloerisolatie. Uiteraard geven we u ook graag informatie over andere vormen van isolatie; ook voor bodemisolatie van uw kruipruimte, dakisolatie en spouwmuurisolatie kunt u bij ons terecht.

Vrijblijvende offerte

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 2

Hidden
Maak een keuze*
Voor welke onderdelen wilt u een offerte ontvangen*

Meer weten?

 Heeft u vragen of opmerkingen? Wij helpen u graag verder.