Particulier
Zakelijk

De plus van warmteterugwinning

Met warmteterugwinning, oftewel WTW, zorgt een speciale unit ervoor dat de warmte uit de afvoerlucht teruggewonnen en opgeslagen wordt. Deze warmte wordt vermengd met verse lucht van buiten en vervolgens weer naar binnen geblazen. U hoeft dus minder lucht te verwarmen en geniet toch van een optimale binnentemperatuur.

Zo werkt warmteterugwinning

Een WTW-unit werkt op basis van mechanische toe- en afvoer van lucht en regelt de gehele ventilatie in uw woning. De unit blaast frisse lucht naar binnen en zuigt vuile lucht af. Dit gebeurt via een stelsel van ventilatiekanalen en -roosters. Zo worden alle ruimtes in uw huis optimaal geventileerd.

De voordelen van warmteterugwinning

Optimaal wooncomfort
Zowel de luchtstroming als de luchtkwaliteit in uw huis is optimaal. En u heeft er geen omkijken naar: het systeem regelt dit zelf.

Efficiënt en energiezuinig
Omdat koude lucht die wordt aangevoerd wordt opgewarmd door de lucht die wordt afgevoerd, ligt het verbruik van een WTW-unit laag.

Geen gevel- of raamroosters nodig
Uw woning ziet er dus mooier uit aan de buitenkant én het scheelt extra schoonmaakwerk.

Voordeel in de winter én in de zomer
Met een WTW-unit hoeft u in de winter minder te stoken en profiteert u in de zomer juist van een beetje verkoeling (maximaal 3 graden).

Ideaal voor mensen met een allergie
Omdat vervuilde lucht direct wordt afgevoerd en toegevoerde lucht wordt gefilterd, is dit systeem erg geschikt voor mensen met allergieën.

Vrijblijvende Offerte

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 2

Hidden
Maak een keuze*
Voor welke onderdelen wilt u een offerte ontvangen*