Particulier
Zakelijk

Btw-teruggave Maakt Thuisbatterijen Nog Aantrekkelijker

Btw-teruggave Maakt Thuisbatterijen Nog Aantrekkelijker

Btw-teruggave Maakt Thuisbatterijen Nog Aantrekkelijker

De week met mooi nieuws beginnen; wij doen het graag. Naast de vele voordelen die duurzame investeringen per definitie al met zich mee brengen, krijg het investeren in slimme thuisbatterijen een flinke boost. Dit blijkt uit recent onderzoek.

Consumenten die hun thuisbatterijen koppelen aan een dynamisch energiecontract kunnen namelijk aanspraak maken op btw-teruggave. Deze ontwikkeling opent de deur naar een verkorte terugverdientijd en maakt thuisbatterijen financieel aantrekkelijker voor huiseigenaren.

Ik heb interesse in een thuisbatterij

Thuisbatterijen in combinatie met een dynamisch energiecontract

De sleutelvoorwaarde voor het terugvragen van btw op thuisbatterijen is de combinatie met een dynamisch energiecontract dat consumenten in staat stelt om te handelen op de energiemarkt, ook wel bekend als “traden”. Dit handelen leidt ertoe dat de Belastingdienst consumenten erkent als btw-ondernemers, waardoor ze in aanmerking komen voor btw-teruggave.

“Dit resulteert in een aanzienlijk besparing van €1.530,00 na aftrek van opbrengsten”

Deze ontwikkeling markeert een belangrijke stap in de verduurzaming van huishoudens. Thuisbatterijen spelen een cruciale rol bij het bevorderen van duurzaamheid en verminderen de afhankelijkheid van het reguliere elektriciteitsnet. Met de verkorte terugverdientijd van slechts zeven jaar wordt het voor huiseigenaren interessanter om te investeren in deze groene technologie, die hen tevens meer controle geeft over kosten en helpt bij het tegengaan van netcongestie.

De Voordelen van Duurzame Investeringen

Naast de financiële voordelen benadrukt Hagen ook de bredere voordelen van duurzame investeringen in thuisbatterijen. Huiseigenaren krijgen niet alleen de mogelijkheid om zelfvoorzienend te zijn, maar dragen ook bij aan de verlichting van het elektriciteitsnet. Traditionele energieleveranciers belasten bezitters van zonnepanelen steeds meer met extra kosten, wat de autonomie van huiseigenaren verder onderstreept. De btw-teruggave biedt een tegenwicht tegen deze kosten, waardoor Nederlandse huishoudens meer controle krijgen over hun energie-uitgaven.

Een rekenvoorbeeld – hoeveel kunt u besparen?

Aan de hand van een rekenvoorbeeld zijn de financiële voordelen van de btw-teruggave duidelijk te illustreren. Met een vuistregel van €15 per kilowattuur van de batterijcapaciteit kunnen consumenten een aanzienlijk deel van de aanschafprijs terugvragen. Voor een gemiddelde thuisbatterij van €8000 resulteert dit in een aanzienlijke besparing van €1530 na aftrek van opbrengsten.

Romano Hagen, oprichter van De Centrale, benadrukt de automatisering van dit proces door slim handelen met een thuisbatterij: “Slim handelen met een thuisbatterij en dus automatisch inkopen als de prijs laag is en verkopen als de prijs hoog is, maakt dat in lijn met de belastingwet de Nederlandse consumenten in principe de btw terug kan krijgen.”

Kortom, de combinatie van dynamische energiecontracten, handelen op de energiemarkt en btw-teruggave maakt thuisbatterijen niet alleen duurzamer maar ook financieel aantrekkelijker voor consumenten. De verschuiving naar groene energie lijkt hiermee een stap dichterbij te komen voor huiseigenaren.

Meer info over BTW teruggave

 

Thuisbatterijen via Bespaaropjehuis

Wij zouden onszelf geen partij mogen noemen die een totaaloplossing voor duurzame investeringen aanbiedt, zonder dat wij thuisbatterijen aanbieden. Dankzij onze brede landelijke dekking en lokale expertise, is het voor ons een koud kunstje om u van passend advies en een scherpe prijs te voorzien. Bent u tevreden met ons aanbod? Dan komen onze eigen, gecertificeerde installateurs bij u langs om de thuisbatterij te instaleren.

Momenteel beiden wij de volgende drie varianten aan.

Aanbod thuisbatterijen


Toekomstgericht Denken en Handelen

Het lijkt erop dat de Nederlandse consumenten nu de kans hebben om niet alleen financieel te profiteren van investeringen in thuisbatterijen, maar ook actief bij te dragen aan een duurzamere toekomst. Door toekomstgericht te denken en handelen, kunnen huiseigenaren niet alleen hun energiekosten verminderen, maar ook een positieve impact hebben op het milieu.

In conclusie, de combinatie van dynamische energiecontracten, handelen op de energiemarkt en btw-teruggave maakt investeren in slimme thuisbatterijen een winnende strategie voor huiseigenaren die streven naar duurzaamheid en financiële onafhankelijkheid. De verschuiving naar groene energie wordt niet alleen gestimuleerd door ecologische overwegingen maar ook door de aantrekkelijke economische voordelen die deze investeringen met zich meebrengen.

Ik heb interesse in een thuisbatterij

Ook interessant

Hoe werkt een thuisbatterij?

Hoe werkt een thuisbatterij?

De wereld richt zich steeds meer op duurzame energie. Belangrijke thema’s zijn het verminderen van onze afhankelijkheid van het...